Trauma begeleiding

Bij veel therapieën gericht op trauma begeleiding wordt er vooral gesproken over het trauma een plek geven maar zelden worden hierbij de ingekapselde emoties de zogenaamde “freese points” los gemaakt.

Elk trauma leidt tot een vecht- en vluchtmechanisme waarbij dus “freese points” in het lichaam worden achtergelaten. Dit kan fysiek, emotioneel of mentaal zijn, denk hierbij als oorzaak aan; een ongeval, adhd, (postnatale) depressie, angsten, opgelegde normen, teleurstelling enz.  Trauma’s leiden bijna altijd tot vermoeidheid, het eerste symptoom van ziek zijn.

Als shiatsu therapeut maak ik deze “freese points” in een aantal behandelingen los, het aantal behandelingen is afhankelijk van het trauma. Tijdens de behandelingen wordt er o.a. gebruik gemaakt van specifieke meridiaan punten om het hele energetische netwerk van het lichaam te openen, deze techniek  wordt  “EFT” genoemd en staat voor Emotionele Free Dom Techniques.

EFT, is ontstaan vanuit de NLP, de acupunctuur en de kinesiologie. De term Neuro Linguïstisch Programmeren, tegenwoordig beter bekent als NLP, staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop vervolgens reageren.

Ik ga in mijn behandeling samen met jou terug naar de ingekapselde emoties “freese points”, wanneer je dit doet blijft de herinnering wel in stand maar verliest het doorgemaakte trauma haar negatieve lading waardoor je o.a. minder moe zult zijn.