Shiatsu therapie

Shiatsu therapie is een combinatie van acupressuur en massage gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde. Shiatsu hanteert een holistische visie en gaat ervan uit dat lichaam en geest één zijn.

Op een ontspannen manier worden druk, strekkingen, gewrichtsrotaties op het lichaam uitgeoefend waardoor de energieën in het lichaam gestimuleerd worden om vervolgens weer beter te gaan stromen. Wanneer de energiebanen weer vrij kunnen stromen wordt het lichaam gezonder, de geest flexibeler, vermoeidheid wordt minder of kan zelfs verdwijnen.

Klachten zoals rugpijn, hoofdpijn, stijfheid in de nek en-/of schouders, menstruatiepijnen worden verlicht dan wel opgelost. Ook emotionele onevenwichtigheid, mentale rusteloosheid, vermoeidheid, slapeloosheid en burn-out kunnen door Shiatsu worden behandeld.

Deze vorm van massage wordt gegeven op een speciale mat (futon) op de grond. Voorafgaand aan een behandeling is het raadzaam om minstens 90 minuten van tevoren niet te eten. Daarnaast is het van belang/belangrijk dat je sportieve katoenen kleding draagt, zodat deze niet gaat knellen tijdens de behandeling. Tijdens een shiatsu massage houd je de kleding aan.

Shiatsu, voor wie…