BREUSS-massage

Breuss-massage richt zich op de gehele wervelkolom en in het bijzonder op de tussenwervelschijven. De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels ter bescherming van de zenuwen en voorkomt dat de wervels elkaar raken. Rudolf Breuss ontwikkelde de manuele tussenwervelschijfmassage en stelde vast dat deze zich heel goed laat combineren met de Dorntherapie.

De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat ervan uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen tot op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, die door middel van deze massage gestimuleerd worden zodat ze weer kunnen regenereren. 

De Breuss-massage is een hele rustige therapeutische rugmassage waarbij lichamelijke blokkades kunnen oplossen. Veel tussenwervelkolomproblemen zoals ischias en een chronische hernia, zijn met deze methode goed te behandelen.

Er wordt geen gebruik gemaakt van medicamenten. Slechts een stuk zijdepapier wordt benut om de speciale olie (sint-janskruidolie) diep in het weefsel te laten inwerken. Bij osteoporose, ziekte van Bechterew en-/of pijn wordt de massage heel voorzichtig uitgevoerd, want de massage mag nooit pijnlijk zijn. Deze massage brengt over het algemeen een enorm ontspannend effect teweeg en verlicht.