Shiatsu

Shiatsu is een Japanse massagemethode:  een moderne erfgenaam uit een combinatie van acupressuur en massage. Letterlijk betekent het “druk met de vingers”. Op een ontspannen manier wordt druk, strekkingen, of gewrichtsrotaties uitgeoefend op het lichaam. Hierdoor worden de energieën in het lichaam gestimuleerd en stromen weer beter door. Wanneer de energiebanen weer vrij kunnen stromen wordt het lichaam gezonder en de geest flexibeler. Vermoeidheid verdwijnt en energieblokkades kunnen worden opgeheven.

Shiatsu kan worden toegepast bij mensen van alle leeftijden. Klachten zoals rugpijn, hoofdpijn, stijfheid in de nek en/of schouders, menstruatiepijnen worden verlicht/opgelost. Ook emotionele onevenwichtigheid, mentale rusteloosheid, moeheid, slapeloosheid en algehele malaise kunnen worden behandeld.

Deze vorm van massage wordt gegeven op een speciale mat (futon) op de grond. Voorafgaand aan een behandeling is het raadzaam om minstens 90 minuten van tevoren niet te eten. Daarnaast is het van belang/belangrijk dat je sportieve katoenen kleding draagt, zodat deze niet gaat knellen tijdens de behandeling. Tijdens een shiatsu massage houd je de kleding aan.

Shiatsu heeft succes omdat het hele lichaam wordt behandeld. Shiatsu hanteert een holistische visie en gaat ervan uit dat lichaam en geest één zijn.

Shiatsu, voor wie…

 

P1050050         P1050060         P1050043

 

SHIATSU | JAPANSE ACUPUNCTUUR | DORNTHERAPIE | CUPPING | QUASHA | MOXA |             © copyright 2017